İçli Köfte

Menü
Anasayfa
Hakkımızda
İletişim
Galeri

Adres: Yeşilyurt Mah. Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir Cad. Arifhan Apt. No.:39
Kepez/ANTALYA

Telefon & Fax:02422262687
GSM :05324092665
:05336296607

İçli köfteyi sevmeyen yoktur , yapımı diğer yemek çeşitleri gibi olmayan, vakit alan  zahmetli 

bir yemek ama bu zahmetin karşılığı eşsiz bir lezzete dönüşüyor, bütün yorgunluk 

unutuluyor. Hiç yapmayanların gözünü korkutan,  cesaret edip denenmeyen bu lezzetin

unutulmaması gereken en önemli püf noktası el alışkanlığına sahip olmaktır. Ne kadar 

deneme yapılırsa o kadar başarıya ulaştırır. Hamuru ne kadar iyi yoğrulursa, güzel köfte 

hazırlamak kaçınılmaz olur.. Umarım sizlerde deneyip bu nefis lezzeti sevdiklerinizle 

paylaşırsınız...

 
Malzemeler
Dış hamuru için
1 kg ince bulgur
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı (tel şehriye )
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
İç Harcı İçin
1 kg kıyma
5 orta boy soğan
1 su bardağı kırılmış ceviz içi(isteğe bağlı)
Karabiber
Tuz
Pulbiber
Çok az kimyon
Yarım demet maydanoz(isteğe bağlı)
125 gr margarin
Yapılışı
Öncelikle içli köftenin iç harcı hazırlanır.
Uygun bir tencerede margarin eritilip kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
Küçük küçük doğranan soğanlar kıymaya ilave edilip kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
Baharatlar ilave edilip, ince kıyılmış maydanoz ile iç harç harmanlanır.
Arzuya göre ceviz içi ekleyebilirsiniz.
Donması için buzdolabında bekletilir. (soğuması köftenin doldurulmasını kolaylaştıracaktır)
Dışı İçin
Bulgurun üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.(bulgurun yumuşaması sağlanır)
(Tel şehriye bir kabın içerisinde sıcak su ile hamur kıvamına gelinceye kadar ıslatılır )
Daha sonra geniş bir kap içinde aynı çiğ köfte yoğurur gibi tüm hamur malzemesi  macun kıvamına gelene kadar iyice yoğurulur.
(Özellikle içli köfte yapımında yeni olanların şehriyeyi mutlaka kullanmasını tavsiye ederim)
(Yoğrulma işlemi  yapılırken eller ara ara su ile ıslatılıp yoğurulur).
(İlk denemelerinizde yoğurduğunuz karışımdan daha iyi bir sonuç almak için mutfak robotundan da geçirebilirsiniz)
Köfteleri hazırlamak için, dış harcından cevizden daha büyük toplar koparılır.
Yuvarlak hale getirilip, işaret parmağı kullanılarak tek taraftan içi oyulur.
Bir kaşık yardımı ile içine iç harç koyulup ağzı kapatılır.( köfteyi yaparken ara ara eller ıslatılır)
Önemli olan hamurunun ince açılmasıdır.
Hazırladığımız köfteleri ister suda haşlayarak, isterseniz kızgın yağda kızartarak servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Adres

 Yeşilyurt Mahallesi Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir Caddesi Arifhan Apartmanı No.:39
Kepez/ANTALYA

Bize Ulaşın

Telefon & Fax : 02422262687
GSM              : 05324092665
                     :05336296607